dilluns, 22 de desembre del 2008

New York, New York...

Ja és aquí el Nadal i la cursa desenfrenada per arribar al dia 25 amb la feina feta i els compromissos coberts. Regals comprats, sopars fets, casa endreçada, felicitatcions enviades (?!!?!) i amics de sopars de Nadal saludats. En resum, ni un minut de descans. Però bé, ara sí que puc penjar les fotos de Nova York. Dades pràctiques? recomanació de l'alberg del barri de Chelsea (Chelsea Star Hostel), a la cantonada de la 8a avinguda amb 30th street. Molt cèntric i net. 25 dòlars per nit i per persona, en habitacions de 10.

Coses a destacar? no m'estranya que els obesos en aquest país siguin més que al nostre. Els hàbits de menjar són estranys (molt menjar i molt poc sa). Fortes olors que conviden a menjar qualsevol cosa a qualsevol moment...


El noi que venia pins de l'Obama i no semblava un il·lustre universitari, i en canvi ens va parlar de Zapatero i d'Aznar d'una manera sorprenentment. Algú sap qui és l'actual governador de Nova York? i el seu antecessor?
El bar musical Fat Cat, on l'oci es deslliga de l'alcohol, i en canvi a les taules es juga a escacs i a l'Escrable fins les tantes de la matinada. Música en directe, taules de ping pong i futbolín hi fan la resta.


China Town... fins i tot el McDonald's i els bancs tenen els seus subtítols en xinès! però els problemes dels nordamericans acabats d'arribar amb l'anglès no es redueixen a aquests... les mexicanes encarregades de la neteja de l'alberg no entenien l'encarregat quan els deia per on calia començar a netejar...



La seguretat de l'aeroport... quina exageració... m'agradaria saber si hi ha algú que a les preguntes estúpides respon "sí, vinc a matar americans", "no, els bitllets no els he pagat, els he robat" o bé "sí, vinc per quedar-me de manera il·legal". Cal fer una entrevista amb preguntes de les quals ja es coneix la resposta? Quina pèrdua de temps!

I bé, tantes coses més que segur que tots els que hi han estat han detectat, però que, a mi, m'han sorprès, però m'ha encantat de conèixer-les!