dilluns, 5 d’abril del 2010

Setmana Santa a Berlin

Déu n'hi dó quina Setmana Santa! Per primera vegada en molt de temps puc dir que hem tingut temps per tot, que ja en teníem ganes! Hem anat de compres per començar a tenir un rebost com Déu mana, hem fet turisme sense neu, hem xerrat amb nous amics, i hem fet esport per la ciutat. A més de pànxing, relax, posar-nos més o menys al dia de Lost i neteja general. Més, no es pot demanar! Deixeu-me abans que pengi alguna fotografia que vam fer la setmana passada quan va ser amb nosaltres la mare de l'Arnau i vam aprofitar per fer una mica el guiri...


Però tornant a aquests dies, divendres va ser el dia dels parcs: al matí, a córrer pel que tenim molt a prop de casa, Viktoria Park, amb gespa i pujades i baixades. A la tarda, a perdre'ns pel Tiergarten, amb un paisatge molt més de tardor (?) i llacs i canals plens d'ànecs.





Avui al matí, en canvi, hem canviat les bambes per la bicicleta i hem aprofitat el regal d'unes bones amigues per fer un tour guiat sobre dues rodes pel "best of Berlin". Cal dir que la visita ha estat molt profitosa perquè -casualitats de la vida- el guia ens ha portat justament pels racons que no havíem vist encara gens de la ciutat. Aquí en podeu veure algunes fotografies:


Però el que més ens ha agradat del Tour ha estat la visita a les diferents parts del Mur. Alguns dels llocs per on hem passat requeriran una segona visita però cal dir que hem après força sobre el funcionament d'una ciutat dividida no fa tant de temps.

Ens han explicat que encara que li diguem "el mur", en la major part dels trossos es tractava de dos murs, amb una franja de terra entremig que era el que vigilaven les torres de control, que no s'hi colés ningú. Fins i tot, ens han explicat, escombraven la terra cada dia per descobrir qualsevol tipus de petjada que pogués delatar un fugitiu.

Tot plegat ens ho ha explicat un guia molt simpàtic, kenià i informàtic (no ens pregunteu què l'ha portat a fer de guia de Berlin perquè no ho sabem) que la veritat, estava molt al cas de tot i amb qui hem après molt. Una anècdota del recorregut és que hi hem trobat un parell de holligans de l'Arsenal que demà faran cap a Barcelona per veure el "partit del segle" i que ens han reconegut que el partit de dimarts passat va tenir el "millor futbol que han vist mai" i que van tenir moooolta sort. Això em porta a dir que, evidentment, demà al vespre no ens perdrem l'esdeveniment, i que serem a la penya d'aquí a Berlin una hora abans de l'horari previst, tal com diuen els experts que cal fer per veure alguna cosa un dia com demà. Com no podia ser d'altra manera, des de Berlin, també serem amb Guardiola i companyia.