dilluns, 29 de març del 2010

Instal·lats a Berlin!


Sí, ja estem instal·lats al nostre piset de Berlin! i la millor notícia: ni rastre de la neu, i hi ha dies en què fa un sol primaveral que enamora! El pis és el nostre petit palau, i el barri, per nosaltres, una perla! És un luxe anar a comprar cada dia al Marheine Markethalle, passejar pels cafès i terrasses de Bergmann strasse, arribar a peu fins la biblioteca o menjar un Currywurst al xiringuito més famós de la ciutat.




Amb l'arribada del bon temps han sortit de cop totes les bicicletes, el metro s'ha retrobat amb el seu color groc llampant, i en resum, els berlinesos han sortit al carrer. També les parades de llibres -Maria Barbal és la primera autora que he trobat a Berlin traduïda- s'han plantat al mig del carrer i els joves jeuen a l'herba prenent un gelat o llegint una revista, com si fóssim a l'agost.


El menjar del carrer segueix sent molt barat, tot i que ja apreciem més els àpats cuinats a casa, ara que ja tenim la nostra pròpia cuina. Un viatge a Ikea ha col·laborat que ens l'haguem fet una mica més a mida, i quan tinguem una bona batedora i un congelador ja sí que no tindrem excusa per convertir casa nostra en la millor factoria de gastronomia mediterrània.


L'Arnau es troba com a casa a la feina, i fins i tot ja ha quedat per anar a escalar amb uns nous amics i jo demà començo l'acadèmia! quina emoció! tenim tots els papers en regla, un dia d'aquests aniré a inscriure'm a la biblioteca, i ja hem localitzat una botiga de bicicletes de segona mà que no trigarem a visitar. Això sí, ja tenim alguns enigmes per resoldre: per què els alemanys no fan servir pinces de cuina? i cetrills? i baietes? i en canvi, què en fan els turcs de les fulles de plàtan en remull? o perquè aquí els pisos d'estudiants no tenen menjador? a veure si pels propers posts ja tenim resposta!