dimecres, 14 de juliol de 2010

Som una nació, nosaltres decidim!

Els fets polítics de les últimes setmanes al nostre país també han arribat aquí a Berlín. Dissabte 10J també ens vam manifestar unes 140 catalans a Alexanderplatz i la veritat és que també va ser emocionant. Tot i això, em vaig sentir una mica trista de no poder ser a Barcelona en un dia com aquest. Però per tristeses, més gran va ser la que vaig sentir ahir en saber que no va prosperar al Parlament la ILP per a fer el referèndum d'autodeterminació. Els uns pels altres, sembla que no va entrar ni la IP ni la ILP, i que ni tan sols ERC o ICV hi van votar a favor. Suposo que encara he de llegir alguna cosa per entendre aquest comportament però el que no trobo tolerable és que ERC, després de veure el que per mi és un error, va proposar una moció als ajuntaments (?), cosa que em sembla una mera maniobra per fer callar les veus que no entenen aquesta actuació.Ja fa setmanes que miro d'explicar, sobretot als nostres amics espanyols d'aquí, que el centre polític català s'està movent cap a posicions més independentistes, i que Espanya no ho està veient. Els que no són espanyols, quan els explico què passa, de seguida diuen: però no seria més fàcil que Espanya estigués orgullosa de la diferència catalana i així no hi hauria tants independentistes? és una reflexió que a Espanya no existeix, però a mi, sincerament no em preocupa, sóc independentista, i com deia l'altre dia una amiga a Facebook, ara ja podem marxar, i que l'últim apagui el llum.

Avui escoltava El Matí de Catalunya Ràdio, com faig tot sovint aquests dies per estar al cas dels moviments polítics, i han entrevistat el director del Centre d'Estudis d'Opinió. M'he deprimit una mica perquè quan el Fuentes li ha preguntat si Catalunya és més de l'estelada, o de la Roja, ell ha dit, que mirant les xifres, de la Roja. I no sé si és que jo sóc optimista de naturalesa, o que aquest home és més aviat sociata (que tot pot ser), però he anat a fer un cop d'ull a les dades, i no he trobat això, la veritat!!

Amb quina de les següents frases se sent més identificat/ada? Em sento...

Només espanyol/a 7,6%
Més espanyol/a que català/ana 4,3 %
Tan espanyol/a com català/ana 42,2 %
Més català/ana que espanyol/a 26,5 %
Només català/ana 17,8 %

Pel que fa a les relacions entre Catalunya i Espanya, creu que Catalunya ha assolit...?

Massa autonomia 4,9 %
Un nivell suficient d’autonomia 29,9 %
Un nivell insuficient d’autonomia 60,5 %

En tot cas, com creu que hauria de ser aquesta relació? Creu que Catalunya hauria de ser...

Una regió d’Espanya 7,3 %
Una comunitat autònoma d’Espanya 35,2 %
Un estat dins una Espanya federal 31,2 %
Un estat independent 21,5 %

(cal dir que en aquest cas, el director del CEO ha dit que el 21% d'independentistes, després de la mani, pujarà fins un 28%-30%)


Bé, no vull atabalar amb més dades... només un apunt final, per a l'humor... l'altre dia vaig sentir que el Ribera, de C's, deia que el seu partit és d'esquerres, doncs atenció, perquè a la pregunta Vostè creu que C's és d'esquerres o de dretes, el 25% diuen que és de dretes, i el 14% d'extrema dreta. Només un 8% creuen que són d'esquerres, i un altre 8% de centre. Hehehe! això sí que és està a prop dels ciutadans!!!!

Bé, si algú es vol entretenir amb més consultes, és molt divertit això de les dades de què pensa la gent... no us ho perdeu: http://ceo.gencat.cat/ceop/AppJava/pages/home/fitxaEstudi.html?colId=2668&lastTitle=Bar%F2metre+d%27Opini%F3+Pol%EDtica+%28BOP%29.+2a+onada+2010

1 comentari:

Unknown ha dit...

Segons l'últim baròmetre d'opinió de la Generalitat...

En tot cas, com creu que hauria de ser aquesta relació? Creu que Catalunya hauria de ser...

Una regió d’Espanya 5,4 %
Una comunitat autònoma d’Espanya 33 %
Un estat dins una Espanya federal 31 %
Un estat independent 24,3 %