divendres, 15 d’abril del 2011

Girl's Day a Alemanya

Hi ha moltes coses del sistema educatiu alemany que considero millorables, però això mereixerà un altre post en algun moment. Avui volia parlar del Girl's Day, el dia del futur de les nenes, a Alemanya.
 Cada quart dijous d'abril, les nenes alemanyes que encara són a l'escola tenen l'oportunitat de visitar un ambient laboral, o d'un centre superior d'ensenyament on el percentatge femení és escàs. Sobretot departaments tècnics d'empreses, centres de recerca, laboratoris, en què bàsicament hi treballen homes. Això permet que tinguin una primera impressió de feines de les quals potser no els arriben massa experiències en femení, i que per tant podrien descartar per manca d'exemples en què es puguin veure reflectides.

Estic convençuda que això és una mesura barata i molt eficient per mirar d'aconseguir la igualtat en el mercat laboral, però també una igualtat en l'imaginari col·lectiu que encara preveu certes feines per homes i altres per a dones.

En la mateixa línia, però en aquest cas per primer any, el 2011 el dia de les nenes ha tingut el seu equivalent en masculí. Igual de greu que el fet que hi hagi poques dones en certes feines considero que alguns oficis pràcticament no comptin amb homes. Per primer any, aquest ha estat el girl's & boy's day, de manera, que els nens també han visitat infermeries d'hospitals, llars d'infants o geladeries.
L'experiència sembla que sol ser positiva perquè tothom en canta les excel·lències. Serà qüestió, com sempre, d'importar allò que més ens agrada de cada lloc.