diumenge, 4 de juliol del 2010

D'excursió a Spreewald

Feia dies que la calor apretava i amb l'Arnau vam pensar que seria bo de fer una primera sortida de natura de les que a nosaltres ens agradaven, en aquesta ocasió pels voltants de Berlin. Vaig estar mirant per internet, i amb l'ajuda del meu professor d'alemany (un encant), vam pensar que l'Spreewald seria un bon destí per un dia excursionista. El Thomas em va deixar un mapa que tenia del lloc, i em va dir que és ideal emportar-s'hi les bicicletes, i després vam veure que només hi ha uns 100 quilòmestres de distància, per tant és una sortida ideal per un dia.

Spreewald és una reserva de la biosfera que transcorre al voltant d'un tram en què el riu Spree (el mateix que tenim aquí a Berlin) es transforma en aiguamolls. La zona està plena de canals i la gent del lloc té barquetes darrera de casa perquè al llarg de la història s'han desplaçat entre els pobles d'allà en barca tot sovint. Els pobles més importants de la zona on vam ser nosaltres són Lebenn i Lübbenau, però la zona és molt àmplia i ens han quedat moltes ganes de tornar-hi. Una de les altres característiques de Spreewald és que els seus habitants són una comunitat força peculiar. Força rural, tenen una llengua eslava pròpia, el sorbisch, que sembla que té el seu origen a l'Edat Mitjana, quan repobladors de l'est van arribar a la zona. Sembla que també tenen tradicions pròpies, i pel que vam poder veure els espàrrecs i els cogombres són els seus productes estrella, fins i tot en fan licor!
Doncs bé, la veritat és que no vam matinar massa perquè divendres al vespre vam sortir una mica... i vam fer, a més, una mica de voltar per arribar-hi, però cap al migdia ja érem a Lübbenau. Per cert, ja al camí d'anada, la primera sorpresa del dia, vam pujar a un autobús exprés per viatjar amb bicis! el dia que tinguem això nosaltres...



Un cop a Lübbenau vam demanar si hi havia algun lloc per banyar-nos (ahir va ser un dels dies més calorosos de l'any) i ens van ensenyar el camí per anar a un llac que era a uns 15 quilòmetres. Va ser l'excusa perfecta per fer una bona volta amb la bicicleta. La veritat és que el lloc era molt bonic, entre els camps sembrats, els bosquets, i els canals amb els seus pontets, la veritat és que vam tenir molt bona excursió. El llac va ser tota una descoberta: era com una platja, però amb una sorra molt fina, i una aigua molt clara i neta. A sobre, res de sal, ideal. Allà vam veure un tros del partit Alemanya Argentina i tot! no cal dir que els locals (allà érem els únics guiris) van tenir el dia perfecte!

L'excursió, a més, estava molt bé perquè vam passar per molts poblets petitets, amb les seves granges, les seves casetes... tot molt autèntic, la veritat.