dimarts, 13 de març del 2012

Quan érem cultes...



Aquí podeu veure el vídeo complet, que no té pèrdua!

 Com que els de Salvados han oblidat passar per Llinars en el seu recompte, aquí vénen quatre detalls... i aprofitant l'avinentesa, s'obren les apostes per saber quant acabarà costant l'obra arquitectònica que ha de posar Llinars al mapa... El gran auditori de Llinars del Vallès. Hem vist que les obres similars que s'han fet per tot arreu, com a mínim han doblat els pressupostos inicials. En una època com l'actual això anirà de perles! Sembla que la infraestructura està pressupostada en 3M d'euros (5.706.528,30 euros, si comptem tot el macrocomplex) dels quals un milió el paga la Generalitat i la Diputació n'aportarà 405.000. En total, seguint els càlculs del programa toca a... 600€ per habitant?

L'important no és, com s´ha argumentat sovint, d'on sortiran els diners, sinó si ha de ser aquesta la prioritat de despesa del municipi, i si aquests recursos no tindrien un millor destí. Però està clar que això és el que ha volgut el poble de Llinars. Així que més que mai hem de dir que tenim el que ens mereixem.

El més interessant, però, no deixa de ser que ja hem començat a veure les conseqüències d'aquest faraonisme de nous rics. No sé què en pensen tots els arquitectes catalans i fins i tot llinassencs que estan a l'atur que anem donant tals quantitats de diners als nostres amics portuguesos, però sí que sabem ja que a Llinars alguns comerços que donaven vida a diferents famílies del poble han hagut de tancar davant de l'aparició del Mercadona, que és clar, dóna per contra, tanta feina als nostres conciutadans. Però prenguin seient, amics, que això no ha fet més que començar!

2 comentaris:

anna ha dit...

Si que és cert que es gasten diners en tonteries a vegades. Ara volen tornar a investigar els atemptats de l'11M, quan el cas ja estava ben tancat. Tot per què hi ha un senyoret amb bigoti i sou vitalici que després de vuit anys, no pot admetre que es va equivocar.

Què volen construir a Llinars?

Unknown ha dit...

Tens raó Anna... en èpoques com aquesta em costa molt entendre les prioritats de la despesa pública. A Llinars han assignat un macroprojecte arquitectònic per un auditori que es veu que ha de ser "lo más" a un arquitecte portuguès que es veu que té molt prestigi. Estic d'acord que cal fer un auditori, però no calia que valgués gairebé 6M d'euros. I espera, que com deien diumenge a Salvados, aquestes obres sempre acaben valent molt més del que estan pressupostades. Aquestes ànsies de nou ric...